rietveld

Sinds 2004 zijn Louis van Veen en Kees Rietveld leerlingen van Jan Verdonk, Nederlands beste icoonschilder in de Kretenzische traditie van de 16e eeuw.

In 2010 is Kees, na een oproep van het parochiebestuur om vrijwilligerswerk te doen, gestart met een  cursusgroep icoonschilderen in de Oranjerie naast de RK Kerk in Noordeinde. Vanwege de steeds maar groeiende belangstelling is Louis in 2014 Kees komen ondersteunen. Inmiddels kunnen we nu, voorjaar 2020, 21 cursisten tellen en hebben over de jaren ruim 60 verschillende mensen de cursus gevolgd. De iconen die in de Oranjerie geëxposeerd worden geven een mooie dwarsdoorsnede van het schilderwerk van de cursisten over de afgelopen jaren, van beginners en gevorderden. Het is een schoolexpositie. Daarnaast worden ook enkele iconen van Louis en Kees geëxposeerd. Sommige iconen zijn te koop.

Pinksteren is het feest van de uitstorting van de Heilige Geest over de leerlingen van Christus; dus niet het feest van de Kunstroute Nieuwkoop, niet die van de elektrische fiets of om het even wat voor ander feest er ook van wordt gemaakt.

Onze motivatie om deel te nemen aan de Kunstroute Nieuwkoop luidt dan ook:

“Met pinksteren iets van Pinksteren tonen.”