meijer

Als klein kind al vond Bianca het heerlijk om zich van tijd tot terug te trekken in haar eigen wereldje. In eerste instantie met haar poppen maar toen zij eenmaal kon lezen werden boeken haar beste maatjes. Inmiddels loopt ze tegen de zestig en nog steeds wordt er dagelijks gelezen. Door de jaren heen ontwikkelde Bianca een duidelijke voorkeur voor sciencefiction  en fantasy: categorieën die op haar ereader dan ook oververtegenwoordigd zijn. Ook films in genoemde genres zijn zeer aan haar besteed.

Verbazend is het daarom dat deze onalledaagse voorliefde op geen enkele manier aan werk als beeldend kunstenaar te linken is. Figuratief (het moet wel wat voorstellen hoor) maar met een eigenzinnige  twist omschrijft haar aquarellen het beste.

Wanneer zij eenmaal haar onderwerp te pakken heeft, bijt ze zich er als een terriër in vast om pas los te laten wanneer het naar haar zin is. Altijd bereid om nieuwe technieken te proberen en oude te vervolmaken, proberen het steeds een klein beetje beter of anders te doen. Lekker in je eigen cocon bezig zijn met dingen waar je zo van geniet….. om daarna met een fris hoofd weer over te schakelen naar de orde van de dag.