reghthuys

Week 5/ 27 juli t/m 1 augustus 2021

Ems Willems gebruikt de fotografie om haar bloemen te ‘schilderen’ met kleuren en texturen. Gevangen in het ijs vertellen haar bloemen het verhaal van de kwetsbaarheid.Zij weet met haar Frozen flowers die fluide fasen te laten stollen. De foto’s van bevroren en smeltende bloemen tonen het verval.

 

 

 

 

 

 

 

Week 8/ 17 augustus t/m 22 augustus 2021
Martha Goedings maakt Sumi-e inktschilderijen op dun rijstpapier en werkt met acrylverf op doek. Zij begon met alleen inkt en vindt de kunst van het weglaten in een schilderij bijzonder boeiend. Diepte en schaduw spelen bij Sumi-e geen rol. Martha wil laten zien hoe acryl en Sumi-e naar elkaar kunnen groeien.

 

 

 

 

 

Voor Anke van der Kwaak is Japan haar belangrijkste inspiratiebron. Door het raku stoken raakte zij steeds meer gefascineerd door de ogenschijnlijke eenvoud. Strakke gedraaide vormen combineert Anke met grillige dekseldecoraties, die het onvoorspelbare craquelé benadrukken. Contrasten in kleuren en vormen lopen als een rode draad door haar werk heen.
Ambachtelijk bezig zijn en iets moois creëren, waar iedereen van kan genieten geeft enorme voldoening. Kennis en technieken vergaren, die zij in haar werk gebruikt en doorgeeft, blijft haar altijd fascineren.