iwema

In 1948 werd ik in Haarlem geboren en groeide op naast de bekende kunstschilder Poppe Damave. Als klein meisje speelde ik in zijn sfeervolle atelier en misschien is daar de drang om ooit zelf te creëren ontstaan.

Ik volgde later verschillende lessen in modeltekenen en schilderen. Uiteindelijk kreeg ik mijn eerste echte beeldhouwles en toen wist ik wat ik wilde…..beelden maken!!

Karel Gomes, een geweldige beeldhouwer en leermeester kwam op mijn pad. Ik heb veel van hem mogen leren. Hoe je bewegingen en emoties zou kunnen weergeven en dat het een zoektocht is waar je een leven lang mee bezig kan zijn.

Snelle schetsen maken, weer afbreken en opnieuw beginnen. Het gaat niet om het resultaat, maar om de verwondering over wat er kan ontstaan. Het liefste werk ik met het materiaal was. Het volume van een beeld wordt daarmee om een constructie van koperdraad aangebracht, wat van te voren in de juiste verhoudingen is gebogen en dan gaat het soms naar de bronsgieter. Zo kan er vaart en beweging ontstaan en kan ik mijn vogels laten vliegen!