heffernan

Al vele jaren is schilderen een geliefde hobby van mij.  Steeds heb ik teken en schildercursussen  gevolgd  en de afgelopen jaren volg ik een cursus bij Park Villa in Alphen a/d Rijn.

Ik heb met olieverf en aquarel geschilderd en tegenwoordig schilder ik meestal met acrylverf .

De natuur in al zijn facetten is een inspiratie voor mij om te schilderen. Lucht, weerspiegelingen in het water, de zee, wolken, het zijn fantastische vormen met schitterende kleurschakeringen. Maar ook dieren en de vormen en kleuren van de gewone en eenvoudige dingen om ons heen boeien mij.

Tijdens de vakanties gaan meestel een aquarel doos, pastels en papier mee en ik geniet er van om een onderwerp dat mij aanspreekt snel te schilderen. Zo heb ik tekeningen en schilderijen gemaakt in Frankrijk,  Ierland (waar ik vandaan kom),  Portugal,  Engeland en  Canada. Op deze manier ervaar ik meer intens al het moois in de natuur. Ook het bezoeken van een kunst tentoonstelling is voor mij vaak een bron van inspiratie.

De schilderijen van de Engelse kunstenaars Turner, Edward Seago, de Canadese schilder Tom Thomson, Paul Henry en Camille Pisarro bewonder ik zeer en zijn voor mij het summum van wat een kunstenaar kan bereiken met zijn/haar werk.

Dit jaar doe ik voor de tweede keer mee als deelnemer aan de Kunstroute.

Mijn werk is te zien in de Kosterij, naast de Remontstrantse Kerk, in Nieuwkoop