Ewa Rogala

Locatie

Schilderen en tekenen

Ewa Rogala – Mijn liefde voor kunst begon in mijn kinderjaren. Als dochter van een kunstleraar leefde ik in een huis die heel vaak op een groot atelier leek. Ik kon uren kijken naar hoe mijn vader schilderde. Ik leerde snel hoe je om moet gaan met verf, inkt, houtskool etc. Maar mijn passie ontwikkelde zich later in mijn leven. Jaren volgde ik model en portret schilder en teken cursussen in Parkvilla in Alphen aan de Rijn.

Waarom portretten?

Wij zijn uniek, zo kwetsbaar, alles gaat zo snel voorbij. Elke generatie heeft zijn eigen ideologieën en probeert de wereld te verbeteren. Dat heeft invloed op ons als mens en individuen.

Hoe moeten wij leven, wat maakt ons gelukkig? Heel vaak is er strijd binnen ons. Twijfels, onzekerheid ondanks alles wat wij doen. Zoeken naar geluk, teleurstellingen, dat maken wij allemaal mee. Onbegrip en eenzaamheid is een deel van onze existentie. Juist die emoties probeer ik vast te leggen op het doek.

Ik schilder in verschillende technieken, in acrylverf en olieverf. Tekeningen met  Oost-Indische inkt, houtskool, pastel en werken met gemengde technieken zijn andere delen van mijn werk. Ik hou van experimenteren met kleuren en compositie. Expressionisme en fauvisme inspireren mij enorm. Maar het belangrijkste voor mij is het moment van het creëren zelf.