Ad Reijntjes

Locatie

Schilderen

Informatie

Mijn naam is Ad Reijntjes en ik woon in Capelle aan den IJssel. Ik ben 75 jaar en heb 40 jaar gewerkt in het onderwijs. In mijn schaarse vrije tijd schilderde ik. Ik heb geen academische opleiding maar ben bij een aantal kunstenaars in de leer geweest. Schilderen is meer dan een hobby, het is een passie voor mij. Nu heb ik wel veel vrije tijd en kan ik me uitleven in het schilderen.

Ik heb nooit nagestreefd om altijd hetzelfde op dezelfde manier te schilderen. Zodra ik dat ging doen werden de schilderijen meer van hetzelfde. Bovendien verloor ik daarmee de uitdaging.

Als ik nu schilder begin ik met een ruwe opzet. Ik laat me dan veelal verrassen wat er op mijn pad komt. Het kan zijn dat ik na uren, soms zelfs dagen daarna toch alles wat ik geschilderd heb verberg onder een laag gesso. Daarna begin ik opnieuw. Onder vele schilderijen zitten eerdere pogingen. Het is beter opnieuw te beginnen dan een schilderij te maken dat geen voldoening geeft.

Het gevolg is dat ik regelmatig verbaasd ben over hetgeen er uiteindelijk, soms na herhaalde pogingen ontstaat.

Het is daarom soms moeilijk van een eigen figuratieve of abstracte stijl te spreken. De diversiteit in mijn schilderijen is daarvoor te groot. Men zegt wel eens dat ik geen eigen stijl heb of verschillende stijlen laat zien. Dat klopt. Ik ben “stijlloos” en dat bevalt goed en zorgt er voor dat schilderen een uitdaging is en blijft.

Ad Reijntjes

05-01-1949

Elisabeth Musch Erf 24

2907 EG Capelle aan den IJssel

Tel: 010-4580937