Sonja van Capel

Locatie

Textiel en mixed media

Mijn naam is Sonja van Capel van Kessel,al heel veel jaren wonend in de Noordse Buurt,onderdeel van de gemeente Nieuwkoop.

Sinds een aantal jaren ben ik weer aktief met mijn passie,textiel,aangevuld met gemengde technieken.

Lange tijd ben ik werkzaam geweest in de toeristische sector waarin ik veel inspiratie heb opgedaan ;inmiddels heb ik meer tijd en ruimte gekregen om met verschillende technieken bezig te zijn maar textiel blijft nummer 1.

De basis van mijn werkstukken is meestal een zelf geverfde en/of voorbewerkte lap stof en daarop kan ik weken op voortborduren, zowel letterlijk als figuurlijk!

Het werken met kleuren vind ik fascinerend maar ook de zwart/wit/grijsnuances, vooral de natuurlijke versies,zoals bij ecoprinten, kan ik erg waarderen.

Het materiaalgebruik is zeer divers, het liefst werk ik met natuurlijke stoffen zoals katoen,zijde en linnen maar bepaalde synthetische ,zoals organza,kunnen bijzondere effecten geven.

Thuis in mijn atelier,uitkijkend op de tuin,en wandelend of fietsend door de natuur,krijg ik steeds meer inspiratie omĀ  aan iets nieuws te beginnen.

Het liefst werk ik aan verschillende stukken tegelijk,even afstand nemen en het tijdje later weer oppikken.

Het volgen van cursussen, workshops e.d.waarbij verschillende disciplines aan de orde komen, blijft mij boeien en de mogelijkheden zijn onuitputtelijk.