Maaike van Rijn

Schilderen, tekeningen en objecten

pasfoto_rijn

In 1989 heb ik de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag gevolgd, na aantal omzwervingen; de zorg, fotografie, grafisch vormgever, werken met mensen in de psychiatrie, heb ik sinds 2015 een balans gevonden. Ik werk als Beeldende Kunstenaar en daarnaast een aantal dagen met kinderen op een medisch kinderdagverblijf:) Onlangs heb ik de opleiding “creatieve therapie” afgerond en ben nu bezig met de opleiding “creatief werken met kinderen”.

Ik ben een beeldend kunstenaar in hart en nieren. Wat ooit begon als kind zijnde met tekenen naar grafisch vormgeefster, mondde uiteindelijk in 2015 uit in vrijwerk. Ik volg mijn hart en probeer zoveel mogelijk trouw aan mijzelf te zijn. Daardoor geniet ik met volle teugen van het creëren, vanaf het begin tot aan het eind en blijvend nagenieten als het klaar is.

Mijn doel is om te raken. Mijn creaties kunnen je raken door de persoonlijke boodschap, het verhaal dat ze vertellen, maar ook door de symboliek of simpelweg door de schoonheid van kleur en vorm. Mijn werk is abstract, figuratief of een combinatie daarvan.

Ik werk intuïtief. Ik werk vanuit mijn innerlijke met gevoel voor compositie en kleur. Intuïtieve creaties komen tot stand door los te laten wat moet of hoe het hoort. Je luistert naar je gevoel. Intuïtief werken is creëren vanuit je ziel.

Mijn dromen is in ieder geval ik kan/mag blijven creëren;  beelden maken, schilderen, tekenenen, schrijven en dit aan mensen kan laten zien. Dat is de basis van mijn bestaan. Daarnaast een groot extern atelier te hebben met een galerie. Waarbij kinderen/ jongeren met een, zo gezegd, rugzak een vaste plek hebben om zich te ontwikkelen dmv dingen te creëren.

Op dit moment ben ik bezig met het thema DE WIJZE EN HET KIND. Het is een combinatie van beelden, schilderijen, gedichten en tekeningen. Het gaat o.a. over hoop, wijsheid, moederaarde, de natuur, de onbevangenheid van ‘t kind, ‘t zijn, positiviteit, universum. Tijdens de Kunstroute van Nieuwkoop kunt u van mijn werk genieten:)