Marie-José Kleibrink-Koeleman

Mixed Media en Art Journal

pasfoto_kleibrink1

Marie-José Kleibrink-Koeleman, uit Nieuwveen, werkt graag met sprekende kleuren. Dat is terug te zien in haar schilderijen: frisse werken met een tikje figuratie. Zelfstandig gemaakt in haar eigen atelier of op les bij Atelier de Kromme Mijdrecht.

De specialiteit van Marie-José is Mixed Media. In haar schilderijen en Art Journals verwerkt ze vele verschillende materialen en technieken zoals; gelliplate, alcoholinkt, stempels, acrylverf, dies, embossing, collages en zentangle. Marie-José laat zich inspireren door dingen die ze meemaakt en technieken die ze leuk vindt. Hierdoor worden de Art Journals unieke en persoonlijke kunstdagboeken.

Marie-José deelt haar hobby graag met anderen. Ze geeft workshops aan volwassenen en organiseert -in samenwerking met jeugdorganisatie de Bende– creatieve activiteiten voor kinderen. Ook tijdens de Kunstroute is het voor groot en klein mogelijk om zelf aan de slag te gaan in het KunstLab van de Bende en Atelier Marie-José. Voor de kinderen is er een strippenkaart (€ 6,00) waarmee zij verschillende kunstactiviteiten kunnen doen. Volwassen kunnen een Art Journal aanschaffen (zolang de voorraad strekt) en een eerste pagina maken (€ 7,50).

Naast de schilderijen en Art Journals van Marie-José zijn er ook kunstwerken van de kinderen te bewonderen. Benieuwd naar de expositie? U bent van harte welkom in Hoofdkwartier de Tamboerijn!