Locatie :

7

Ellen de Keizer

Schilderijen, boetseerwerk, keramiek, fotografie

pasfoto_keizer

Al van jongs af aan ben ik creatief bezig geweest. Ook mijn middelbare school werd hierop uitgezocht (0.a. Handenarbeid. Later volgde ik in Amsterdam boetseerlessen naar model en bekwaamde mij in het vervaardigen van keramiek. Dat resulteerde in het aanschaffen van een eigen keramiekoven (1966, die tot op heden nog werkt), zodat ik zelf alles kan bakken. Na de hoofdakte voor onderwijzer, haalde ik de akte Handvaardigheid.
Nadat we in Nieuwkoop zijn komen wonen, volgde ik in Alphen boetseercursussen naar model en gaf zelf cursussen Keramiek. Ook in het Reghthuys. Sinds we in ons huidige huis wonen, kon ik een eigen atelier inrichten, waar ik ook boetseer- en keramieklessen heb gegeven.
In het Reghthuys hadden we destijds een Open Atelier voor boetseerders en schilders: zie voorkant vh boek ’Vijftig jaar ’t Reghthuys’, waar ik zelf ook op sta en waar ook mijn vader model heeft gezeten. Later kwamen er alleen schilders en tekenaars. Op een gegeven moment werd het gesjouw met klei mij wat te zwaar en ben ik gaan schilderen met lessen bij Han van Hagen en materie-schilderen bij Ger Supheert.
In vele plaatsen heb ik wel eens geëxposeerd. Echter na mijn pensioen ben ik Kunstgeschiedenis aan de universiteit van Leiden gaan studeren en stond mijn creativiteit tijdelijk op een laag pitje, hoewel ik wel altijd ben blijven fotograferen. Inmiddels heb ik het e.e.a. weer opgepakt.
Ik vind het leuk om hiermee nu naar buiten te treden.

Ellen de Keizer-Irik