Jeugdorganisatie De Bende

KinderKunst

pasfoto_bende

De Bende organiseert activiteiten en kampen voor kinderen van 2 t/m 15 jaar. Het Hoofdkwartier van de jeugdorganisatie wordt af en toe omgedoopt tot KunstLab. In samenwerking met Atelier Marie-José organiseert de Bende creatieve activiteiten voor grote en kleine kunstenaars vanaf 4 jaar.

Eén keer per maand is er een inloopatelier in het KunstLab. Tijdens het inloopatelier worden er verschillende creatieve activiteiten aangeboden. Zo maken de kinderen kennis met veel verschillende materialen en technieken. Bij voldoende animo organiseren Atelier Marie-José en de Bende ook workshops waarin nog meer ruimte is om volop te experimenteren met een bepaalde techniek. Zo maakten de kinderen een mooi kunstboek tijdens de workshop ‘Art Journal’ en oefenden ze volop met het maken van afdrukken bij de workshop ‘Gelliplate’.

Ook tijdens de Kunstroute is het voor groot en klein mogelijk om zelf aan de slag te gaan in het KunstLab van Atelier Marie-José en de Bende. Voor de kinderen is er een strippenkaart (€ 6,00) waarmee zij verschillende kunstactiviteiten kunnen doen. Volwassen kunnen een Art Journal aanschaffen (zolang de voorraad strekt) en een eerste pagina maken (€ 7,50).

Alle bendeleden hebben zich de afgelopen weken creatief uitgeleefd om het KunstLab te vullen. Naast de kunstwerken van de kinderen zijn er ook schilderijen en Art Journals van Marie-José Kleibrink-Koeleman te bewonderen. Benieuwd naar de expositie? U bent van harte welkom in Hoofdkwartier de Tamboerijn!